Saláták
Almás sajtsaláta - adagonként 272 kcal; 10,5 g szénhidrát
Hozzávalók 2 személyre: 200 g alma, 100 g félkemény sajt (Ementali, Eidami, Anikó), 2 ek light majonéz, 1 dl kefir, só, bors, édesítőszer, fél citrom leve, pici Vegeta, 1 csokor apróra vágott kapor vagy snidling.
Elkészítés: A kefirt a majonézzel, citromlével simára keverjük, ízesítjük. Az almát vékony cikkekre vágjuk (nem hámozzuk meg), kimagozzuk, majd összekeverjük a vékony csíkokra vágott sajttal, kaporral, vagy snidlinggel, és leöntjük a mártással.
Brokkolisaláta sonkás öntettel - adagonként kb. 151kcal; 9,1 g szénhidrát
Hozzávalók 2 személyre: 500 g brokkoli, 60 g gépsonka, só, ételízesítő. Az öntethez: 1 pohár 1,5 dl kefir, só, őrölt bors, 1 teáskanál metélőhagyma.
Elkészítés: A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük és sós, ételízesítős vízben megpároljuk, majd leszűrjük, és hagyjuk kihűlni. A sonkát apró kockákra vágjuk. Közben a hozzávalókból elkészítjük az öntetet, ráöntjük a brokkolira, és óvatosan összekeverjük.
Citromos saláta - adagonként kb. 122 kcal; 16,8 g szénhidrát
Hozzávalók 2 személyre: 20 dkg saláta, 1db paprika (kb 100 g), 6 db hónapos retek (kb 100 g), 20 dkg kígyóuborka, 50 g újhagyma. Az öntethez: fél citrom leve, 1 evőkanál olaj, 1 evőkanál mustár, édesítőszer, só, bors.
A zöldségeket feldaraboljuk, megfűszerezzük. Az öntethez összekeverjük a hozzávalókat, a zöldségekre öntjük, és a salátát tálalás előtt hűtőben érleljük.
Egyszerű halsaláta: adagonként 173 kcal; 6,3 g szénhidrát
Hozzávalók 2 személyre: 1 közepes fej (50 g) vöröshagymát finomra vágva, 1 evőkanál olívaolaj, 2 közepes db (150 g) karikára vágott zöldpaprika, 200 g csíkokra vágott halfilé, 100 g hámozott paradicsom, só, bors, citromlé, édesítőszer.
Elkészítés: A hagymát az olajon üvegesre fonnyasztjuk, majd hozzátesszük a paprikát, majd a halat , és fedő alatt kissé megpároljuk. Ha a hal megpuhult hozzáadunk kb. 100 g hámozott paradicsom szeletet, vagy paradicsompürét. Sóval, őrölt borssal, pirospaprikával, néhány csepp édesítőszerrel, citromlével ízesítjük
Waldorf-saláta: adagonként 159 kcal; 17 g szénhidrát
Hozzávalók 2 személyre: 25 dkg savanykás alma, 25 dkg zeller, 30 g dióbél, 1 kis citrom (50 g), 4 evőkanál (60 g) light majonéz, só, a díszítéshez salátalevelek
Elkészítés: A zellert megtisztítjuk, megmossuk, metéltre vágjuk, és enyhén sós vízben megfőzzük. Az almát meghámozzuk, félbevágva magházát kiemeljük, és metéltre vágjuk. A dióbelet leforrázzuk, külső barna héját lehúzzuk. A zellert és az almát könnyedén összekeverjük a majonézzel, hozzáadjuk a dióbelet is. Néhány szebb szemet félretesszük a díszítéshez. Sóval, szűrt citromlével ízesítjük, hűtőben tartjuk fogyasztásig. Salátástálra halmozzuk, tépett salátalevelekkel és dióbéllel díszítjük.
Címkék
A címkék listája üres.